Consilier Dezvoltare Personală

Feng Shui Tradițional
februarie 5, 2019
Audit și Consultanță Feng Shui Tradițional
februarie 5, 2019

Consilier Dezvoltare Personală

 

Consilierul pentru dezvoltare personală

Conform Standardului Ocupațional este un specialist care lucrează cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic, care au nevoie să exploreze sau să depășească diverse stări sau situații cu care se confruntă în evoluția personală și profesională, valorificând și dezvoltând resursele și potențialul propriu. Intervenția specializată a consilierului pentru dezvoltare personală constă în ghidarea, susținerea și încurajarea interlocutorilor, prin intermediul unor tehnici și instrumente specifice, în vederea sondării și relevării propriilor capacități și resurse și a conștientizării punctelor critice din existența proprie și a posibilităților de depășire a situațiilor apărute într-o manieră particularizatăși non-invazivă.

Consilierea pentru dezvoltare personală este o formă de terapie prin comunicare.

Consilierea este bazată pe principiul dezvoltării personale, ajutandu-i pe clienți să-și identifice și să-și clarifice anumite stări, trăiri, emoții, modalități de stabilire a obiectivelor, dorința de a schimba ceva în viața lor. Această terapie este o cale pentru cei care simt că au nevoie de o schimbare, care nu mai percep alte soluții, pentru cei care vor să se descopere, cunoască, să se accepte atât pe ei cât și să-i accepte pe ceilalți așa cum sunt, fără a încerca să-i schimbe.

Terapiile prin comunicare ajută clienții să dobândească respect pentru sine, eliminarea gândurilor excesive, să câștige încredere în propriile lor forțe și capacități, de care nu sunt pe deplin conștienți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Buy now